2.10.10

Στην υγειά του Βέντερς: 11/11 οι Buena Vista S.C.

Son montunos, danzon, cha cha cha, boleros και Cuban Jazz σύντομα θα συνυπάρξουν, σε μία και αστρομαγική βραδιά στην Αθήνα, με τους Buena Vista Social Club, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Πειραιώς 254 Κτίριο 56.

Το θρυλικό συγκρότημα έγινε γνωστό το 1999, μέσα από τη διάσημη ταινία του Wim Wenders Μπουένα Βίστα Σόσιαλ Κλαμπ, στην οποία θυμόμαστε ότι, είχαν δοθεί τρία βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (Φεστιβάλ Σιάτλ '99, Ένωση Κριτικών του Λ. Άντζελες και Φέλιξ '99). Ειδικότερα, την περίοδο της προετοιμασίας, η προσωπική ενασχόληση του κιθαρίστα Ry Cooder ήταν καθοριστική. Το 1996 ο ίδιος ταξίδεψε στην Κούβα και βρήκε ορισμένους από τους κορυφαίους παλιούς μουσικούς της Αβάνας. Η καθορισμένη ηχογράφηση του Buena Vista Social Club στα Egrem Studios ήταν επόμενο να αναδείξει, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό το οργανικό κράμα μουσικής, φυσικής έκφρασης και κοινωνικής διάπλασης.

Όπως προέκυψαν οι Buena Vista Social Club, μέσα από τα barrios της Κούβας, ήταν εν τέλει ένα απρόσμενο μουσικό γεγονός. Ένα πραγματικό γεγονός. Αυτό που η ΕΚΚΥΚΛΗΜΑ φροντίζει να ζήσουμε, όπως είναι σήμερα, με τη στήριξη της 11μελούς ορχήστρας του, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, προς το παρόν τουλάχιστον.

Προπώληση εισιτήριων

από τις 4/10/2010



Σημεία Πώλησης:
TICKET HOUSE
METROPOLIS

Τιμές Εισιτηρίου: 25€ (Τα πρώτα 300 )
30€
35€

No comments: