8.10.13

Διάλεξη του Germano Celant για το έργο της Marisa Merz, 11/10



Με την ευκαιρία της έκθεσης της Marisa Merz στη Bernier/Eliades, ο διάσημος θεωρητικός, ιστορικός και κριτικός της τέχνης, Germano Celant θα μιλήσει για το έργο της Merz.
Ο διάσημος θεωρητικός, ιστορικός και κριτικός της τέχνης Germano Celant, έχει επιμεληθεί εκατοντάδες εκθέσεις σε όλον τον κόσμο και έχει εκδώσει πάνω από εκατό βιβλία και καταλόγους.
Διευθυντής του Ιδρύματος Prada στο Μιλάνο από το 1995, ο Celant είναι επίσης επιμελητής του Ιδρύματος Aldo Rossi στο Μιλάνο καθώς και επιμελητής του Ιδρύματος  Emilio και Annabianca Vedova  στη Βενετία. Διατέλεσε ανώτερος επιμελητής για τη σύγχρονη τέχνη στο  Solomon R. Guggenheim Museum της Νέας Υόρκης από το 1989 εώς το 2008, ενώ μεταξύ άλλων εκθέσεων υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης Biennale της Φλωρεντίας (1996), επιμελητής της 47ης Biennale της Βενετίας (1997) και καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Γένοβας το 2004, χρονιά που η πόλη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύσουσα της Ευρώπης. Έχοντας υπάρξει για πολλά χρόνια συνεργαζόμενος συντάκτης με τα περιοδικά Artforum και Interview, o Celant γράφει τακτικά άρθρα στα ιταλικά περιοδικά L’Espresso και Interni. Τιμήθηκε με το βραβείο Frank Jewett Mather Award για την συμβολή του στην τεχνοκριτική το 1987.
 
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, 18.30
Αίθουσα Διαλέξεων, 5ος όροφος
Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας
Η διάλεξη θα διεξαχθεί στα αγγλικά


ΧΩΡΟΣ:



ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


* ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ MARISA MERZ

ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ BERNIER/ELIADES - ΕΠΤΑΧΑΛΚΟΥ 11, ΘΗΣΕΙΟ-

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 20:00

No comments: