15.12.08

Με θέα το αύριο

Δύο ενδιαφέροντα σεμινάρια από το ''Άθυρμα'' μπορούν να φέρουν μια ανάσα καθαρότητας μεταξύ όσων ζούμε το τελευταίο διάστημα...

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Σάββατο 24 /1/ 2009 10.30-14.30
«Γέννηση-Μητέρα-Πατέρας-Θάνατος» (Δραματοποίηση δυο ποιημάτων του Α. Αλεξανδρίδη)

Μέσα από τα σύμβολα, τις εικόνες και τις μεταφορές του ποιητικού λόγου θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους.

Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο μέσα από τις τεχνικές της Δραματοθεραπείας: το παιχνίδι των ρόλων, την κίνηση, τη ζωγραφική θα επεξεργαστούμε θέματα σχέσεων, ρόλων και ταυτίσεων στην ιστορία του καθενός.

Συντονίζει : η Δώρα Τσιλούνη- Τζίκα, Δραματοθεραπεύτρια, Νοσηλεύτρια. Πολύχρονη εμπειρία σε ατομικές και ομαδικές θεραπείες σε παιδιά και εφήβους με νοητική υστέρηση στο Σικαρίδειο Ίδρυμα και στο Ιατροπαιδαγωγικό τμήμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλλιθέας, με εκπαιδευόμενες «μητέρες-θείες» στα Παιδικά Χωριά SOS και σε ομάδες φοιτητών Ψυχολογίας. Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας στο Σικαρίδειο Ίδρυμα.

Τιμή συμμετοχής: 70€ και 60€ για σπουδαστές

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Σάββατο 28/2/2009 10.30-14.30
«Κρίσεις Πανικού-Πρόκληση για μια Νέα Εξερεύνηση της Ζωής»

Οι κρίσεις πανικού είναι εμπειρίες που προκαλούν έντονο άγχος, φόβο και τρόμο. Έχουμε όμως επιλογές, είτε να τις οριοθετήσουμε και να τις ελέγχουμε, είτε να αφεθούμε και να τις βιώσουμε.

Είναι μια πρόκληση για να εξερευνήσουμε τους βαθύτερους φόβους μας και να ανοίξουμε νέες πόρτες στην προσέγγισή μας στη ζωή.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και απευθύνεται σε θεραπευτές και σε ανθρώπους που είχαν μια ανάλογη εμπειρία και νοιώθουν έτοιμοι να τη διερευνήσουν.

Συντονίζει: η Βούλα Δημητρίου, Σύμβουλος Οικογένειας, Ψυχοθεραπεύτρια. Πολύχρονη πείρα με άτομα και ομάδες σε θεραπευτικά πλαίσια.

Τιμή συμμετοχής: 70€ και 60€ για σπουδαστές

Επικοινωνία:
ΑΘΥΡΜΑ
Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας & Δραματοθεραπείας Ε.Π.Ε.
Μαντζουράκη 14 Τ.Κ. 115 24 Τηλ./Fax: 210 6921 162
E-mail: info@playtherapy.gr , info@dramatherapy.com.gr
Ιστοσελίδες: www.playtherapy.gr , www.dramatherapy.com.gr

No comments: