4.2.09

«Πράσινο Διαβατήριο»: Ένας νέος οδηγός.

Ας κάνουμε όλοι τις διακοπές μας πιο πράσινες!

Παρουσίαση του «Πράσινου Διαβατηρίου»
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 11:00

Μπορεί να ανακυκλώνουμε περισσότερο, να χρησιμοποιούμε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας και να προσπαθούμε να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μειώνει την επιβάρυνση μας στον πλανήτη. Τι γίνεται όμως όταν πάμε διακοπές;

Η μείωση της επιβάρυνσης μας στη γη θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο για κάθε μας επιλογή, ακόμη και για αυτήν των διακοπών. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το «Πράσινο Διαβατήριο», ένας ηλεκτρονικός οδηγός για τον πολίτη που θέλει να κάνει διακοπές φιλικές προς το περιβάλλον. Ετοιμάζεστε για διακοπές; Αξίζει να δώστε λίγα λεπτά του χρόνου σας για να σκεφτείτε θέματα όπως:

Έχουν οι χώρες και τα ξενοδοχεία που επιλέγουμε επιδείξει υπεύθυνες πρακτικές για τη διαχείριση του περιβάλλοντος, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της τοπικής φυσιογνωμίας;
Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε το ταξίδι μας να είναι λιγότερο βλαβερό για τον πλανήτη;
Τι τρώμε και τι αγοράζουμε στις διακοπές μας;

Μήπως οι συγκεκριμένες επιλογές μας κάνουν συνυπεύθυνους για περιβαλλοντικές καταστροφές;

Το «Πράσινο Διαβατήριο» αποτελεί πρωτοβουλία του Προγράμματος Τουρισμού του UNEP (Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον). Μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά μεταφράστηκε και στα ελληνικά χάρη στο Πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

H ελληνική έκδοση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά
τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009 στις 11.00
στο κτήριο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Τριπόδων 28, Πλάκα).

Την παρουσίαση θα κάνουν ο κ. Στέφανος Φωτίου, Υπεύθυνος του Προγράμματος Τουρισμού του UNEP και ο κ. Κρίτων Αρσένης, Υπεύθυνος του Προγράμματος και του Δικτύου ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

No comments: