1.7.09

Αν το δέρμα σας κάνει κόλπα, μην κάνετε πίσω.Ανδρέας Συγγρός

Ανδρέας Συγγρός. Είναι το πρώτο νοσοκομείο, που πρέπει να μας έρθει στο νου, εάν έχουμε κάποιο δερματικό πρόβλημα. Όσοι έχουν μεγαλώσει στην Αθήνα, το ξέρουν. Εγώ, πάλι, ρώτησα και έμαθα. Κατερινάκι, ευχαριστώ.

Για την επίσκεψη, που στοιχίζει τα 3, - εννοώ, μόνο τρία ευρώ-, ο ασθενής δεν χρειάζεται να έχει μαζί του το βιβλιάριο ασθενείας. Χρειάζεται, όμως, να έχει υπομονή. Εφόσον έχει επισκεφτεί, στο παρελθόν, το νοσοκομείο, πρέπει, εκτός από την υπομονή του, να έχει και την ατομική κάρτα μαζί, διότι, επάνω σε αυτήν, αναγράφεται ο αριθμός μητρώου του. Ναι, παντού υπάρχει ένας αριθμός, τελικά.

Καλό, επίσης, είναι, όσοι ενδιαφέρεστε, να στηθείτε έξω από την είσοδο του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός από νωρίς. Για την ακρίβεια, εγώ ήμουν εκεί από τις 6:15, μαζί με κάτι παππούδες, και εργαζομένους, που θα επέστρεφαν στις δουλειές τους. Το βραβείο highlight του μήνα θα το έδινα σε έναν φαλακρό κύριο, που ήρθε τραγουδώντας, 6:20 πρωινιάτικα τώρα, ‘‘μύκονο και σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι’’. Ανήγγειλε σε εμάς, το βαρετό ‘‘κοινό της ουράς’’, ότι βρισκόταν στη σειρά ‘‘μπροστά, με τους κομμουνιστές’’, και πως ‘‘από τα ράμματα στο κεφάλι έβγαλαν βιάγκρα αλλά το βιάγκρα έμεινε’’, ενώ στο τέλος αποχώρησε, επίσης τραγουδώντας, αυτή τη φορά, ‘‘θα σε πάρω να φύγουμε σε άλλη γη, σε άλλα μέρη, κανέναν δεν ξέρω και κανείς δε μας ξέρει’’.

Έτσι μουσικά και ταξιδιάρικα ξυπνήσαμε σήμερα, έστω κι έξω από ένα νοσοκομείο.
1η Ιουλίου, καλό μας μήνα, και καλώς να ισχύσει το μέτρο απαγόρευσης του τσιγάρου. Την πιο ωραία παρομοίωση, την έκανε ένας αλλοδαπός, κι ας μην ξέρω το όνομά του. Είπε:''ο καπνιστής είναι σαν τον κλέφτη. Δε σέβεται τίποτε.'' Συμφωνώ και επαυξάνω. Διαπίστωσα, σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, ότι πολλοί κάπνιζαν στους δρόμους. Δεν βρίσκω πιο άνοστο και αντιαισθητικό πράγμα από το να καπνίζει κάποιος στο δρόμο. Για ποιο λόγο;

Επανέρχομαι.
Μπορεί οι πόρτες του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός να ανοίγουν στις 7:30 ακριβώς, αλλά αν το αφήσετε για τελευταία στιγμή, θα βρείτε την ουρά να σας περιμένει μέχρι το τέλος του δρόμου, και, καθώς, δεν πηγαίνετε σε συναυλία αλλά για εξέταση, ενδέχεται να επιβαρύνετε, με επιπρόσθετο άγχος, την κατάστασή σας. Βέβαια, το άγχος, πριν από την ιατρική επίσκεψη, δεν δικαιολογείται, καθώς οι δερματολόγοι καθηγητές και ο καθηγητής-διευθυντής του νοσοκομείου, κ. Ανδρέας Κατσάμπας είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικοί, αν και, διαλεκτικοποιώντας την εμφάνιση του σωματικού συμπτώματος προς γνώσιν των ειδικευόμενων ιατρών, είναι λογικό να μας δημιουργούνται απορίες περί τίνος πρόκειται. Τέλος-πάντων, από δερματολογικά δεν πέθανε κανείς.

7:30 παίρνετε το χαρτάκι, το εισιτήριο δηλαδή, και πηγαίνετε στο ταμείο, όπου πληρώνετε τα τρία ευρώ. Στη συνέχεια, υπάρχει το αρχείο γυναικών και αντρών. Επιλέγετε αυτό που σας αφορά και εκεί, ή δείχνετε την κάρτα μητρώου ή αποκτάτε μία καινούρια. Θα πρέπει να φυλάξετε αυτήν την κάρτα και για τις μελλοντικές επισκέψεις σας. Και μετά το πέρας αυτών των διαδικασιών… κάθεστε και περιμένετε. Διότι, οι ιατροί αρχίζουν να εξετάζουν στις 8:30. Εξαίρεση αποτελεί το ιατρείο 2, που όπως άκουσα αλλά και είδα, αρχίζει λίγο νωρίτερα… είναι, λιγάκι πιο δραστήριο.

Αν, τώρα, οι γιατροί σας στείλουν για μια εξέταση, θα πρέπει να ανεβείτε μια κόκκινη σκάλα και να πληρώσετε, στο γραφείο 11, κάτι επιπλέον- απλά τα πράγματα, η δική μου στοίχισε 3.60€, κάτι σαν παράπονο μικρής πληρωμής δηλαδή. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο, αφότου σας πάρουν το δείγμα για τη διάγνωση, στο μικροβιολογικό, θα έχετε και τα αποτελέσματα. Αν, όμως, κάνετε εξέταση για μύκητες στα νύχια, άσχημα νέα, μετά τον ένα μήνα, θα έχετε τα αποτελέσματα.

Όταν, λοιπόν, κρατάτε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, επιστρέφετε στο ιατρείο, στο γιατρό που σας είδε, και εκείνος υπαγορεύει τα φάρμακα για τη θεραπεία σας στους ειδικευόμενους. Αυτά, εν συνεχεία, θα αγοράσετε και …καλή σας ίαση. Η συνταγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οπότε… Αν το δέρμα σας κάνει κόλπα, μην κάνετε πίσω.
Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός.

Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός
(Μετρό Ευαγγελισμός, απέναντι από το Κάραβελ,
οι μύωπες, από μακριά θα δείτε και τα κεραμίδια)
Ι. Δραγούμη 5, 161 21 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο : 210-7265100
Fax: 210-7235546
E-mail: protokollo@syggros.gr

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Συγγρός;
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82_%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%82
και για να μην χάνουμε ευκαιρία να ανακαλύπτουμε πράγματα:
http://www.businessandpleasure.gr/index.cfm?lang=gr

http://www.sports-sea.gr/ , 6ο σεμινάριο ‘‘αθλητισμός και θάλασσα’’ , 3-5.07.09 στον Πόρο… ε, τι έτσι, θα έκανα πέρασμα στο χώρο, χωρίς να βρω και κάτι eye-catching;

Business & Pleasure
Εθνικής Αντιστάσεως 103, Νέο Ψυχικό 15451
Tel: + 30 210 6721004
Fax: + 30 210 6721044

No comments: