30.10.12

Σεμινάριο Χορολογίας με την Κάτια Σαβράμη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
με την Κάτια Σαβράμη
Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012
 

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου έχοντας εγκαινιάσει σειρά από σεμινάρια – εργαστήρια θεατρικής πρακτικής διοργανώνει σεμινάριο χορολογίας με την χορολόγο, επίκουρος καθηγήτρια Κάτια Σαβράμη στις 8 & 9 Δεκεμβρίου στην Σχολή Χορού Spirit of Dance (Ιθάκης 43, Τ.Κ. 11251,  Πατησίων, Αθήνα).

Το σεμινάριο βασίζεται στις αρχές του R.V. Laban και τις σύγχρονες εφαρμογές τους στις εκφραστικές δεξιότητες του σώματός και τη δημιουργική κίνηση.
Το σεμινάριο είναι πρακτικό και δεν προαπαιτείται η τεχνική δεξιότητα. Απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, performers και παιδαγωγούς.
Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο office@hellastheatre.gr. (Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ενδέχεται το σεμινάριο να κλείσει και πριν από αυτήν την ημερομηνία).

 
Ημέρες & ώρες: Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου (16.00 – 19.00)
Χώρος: Σχολή Χορού Spirit of Dance (Ιθάκης 43, Πατησίων, Αθήνα).
Κόστος συμμετοχής:
Για τα μη μέλη του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: Συμμετέχοντες: 60€
Για τα μέλη του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: Συμμετέχοντες 40€
 
 
Αποστολή βιογραφικών & ενδιαφέροντος: έως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 office@hellastheatre.gr 
 
 
Η Κάτια Σαβράμη σπούδασε χορό στην «Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού: Ραλλού Μάνου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (Master of Arts) και διδακτορικού τίτλου (Ph.D.) από το City University του Λονδίνου (Laban Centre), όπου ειδικεύτηκε στις χορολογικές σπουδές, στη χορογραφία και στην παιδαγωγική του χορού. Δίδαξε χορολογία στην επαγγελματική σχολή της Ραλλούς Μάνου, στη Λυρική Σκηνή και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Σήμερα είναι Επίκουρος καθηγήτρια, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγγραφέας και κριτικός αναγνώστης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, έχει δημοσιεύσει  βιβλία για τον χορό στην Ελλάδα. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει τιμηθεί με διακρίσεις και επαίνους στη χορογραφία. Είναι μέλος και tutor του Imperial Society of Teachers of Dancing του Λονδίνου. Επίσης είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Συντακτικής Επιτροπής του ερευνητικού περιοδικού για το χορό: Research in Dance Education, UK, συντάκτρια του διεθνούς περιοδικού για τον χορό www.chorosjournal.com και αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Μετείχε ως ειδική γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης έως τον Ιούνιο του 2009, ενώ είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Ιδρύματος για την χορήγηση υποτροφιών για τον  χορό (www.savrami.gr).

No comments: