1.10.12

Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος της UNICEF για τα Δικαιώματα των Παιδιών


Η UNICEF ανακοινώνει την έναρξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» και απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν. Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, έχει στόχο την ευρεία διάχυση των αρχών και προτεραιοτήτων της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο σεβασμός των Δικαιωμάτων των Παιδιών ιδιαίτερα σήμερα, λόγω της οικονομικής - και όχι μόνο - κρίσης, καθίσταται αναγκαίος περισσότερο από ποτέ. 
Οι μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο και παράλληλα μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες να μάθουν τα βασικά δικαιώματα του παιδιού, όπως αυτά προβλέπονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, τη διατροφή, την προστασία, την ψυχαγωγία, τη συμμετοχή. 
Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές θα διασκεδάσουν, θα παίξουν, θα προβληματιστούν, θα μάθουν για το έργο της UNICEF, αλλά και θα βοηθήσουν εφόσον το επιθυμούν κάποια άλλα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα απονεμηθούν τα σχετικά βραβεία της UNICEF στα σχολεία που συμμετείχαν και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δουλειάς των παιδιών σε εκδηλώσεις που το κάθε σχολείο θα πραγματοποιήσει στο χώρο του, στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. 
Ας γίνει και το δικό σας σχολείο, Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών. Δηλώσεις συμμετοχής σχολείων στο www.unicef.gr  ή στο φαξ 210 - 72 35 555 

Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799

No comments: