1.10.11

Αναδημοσίευση: “Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” σε ΔΟΛ και “Πήγασο”

Ένα προδιαγραμμένο σχέδιο, καλά μελετημένο, έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν οι δύο μεγάλοι εκδοτικοί όμιλοι της χώρας. Πήγασος και ΔΟΛ, Μπόμπολας και Ψυχάρης, με αγαστή συνεργασία, ξεκίνησαν πογκρόμ απολύσεων εκατοντάδων εργαζόμενων. Και μιλάμε για υπαλλήλους των 1.000 και 1.500 ευρώ που βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά και φυσικά χωρίς την επιλογή της… εφεδρείας. Αφού τους ξεζούμισαν, για ένα κομμάτι ψωμί τώρα εν μέσω της κρίσης τους στέλνουν στο σπίτι τους.


Στον ΔΟΛ οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις λένε ότι θα φθάσουν τις 40 με 50. Από τα «Νέα» φεύγουν 11 εργαζόμενοι ανάμεσά τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης (του έκοψαν την στήλη του) και Νανά Νταουντάκη (αποζημιώθηκε και συνεχίζει με μπλοκάκι), οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Δημήτρης Πολιτάκης, Μαίρη Κατσανοπούλου, Ρένα Δημητρίου, Ελένη Ξενάκη και Τάσος Αναστασίου (σκιτσοράφος). Εκτός από την Νταουντάκη με μπλοκάκι θα συνεχίσουν ως αρθρογράφοι και οι Παντελής Καψής και Παύλος Τσίμας (που επίσης πήραν αποζημιώσεις), καθώς και ο Δημοσθένης Κούρτοβικ.

Από το «Βήμα» φεύγουν οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Παναγής Γκιόλμας, Σπύρος Φράγκος, Λουίζα Αρκουμανέα, διευθύντρια του in.gr Δέσποινα Γαβριήλ και άλλοι 1 – 2 εργαζόμενοι στα περιοδικά του ομίλου. Από τον ΔΟΛ απολύθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και δύο συνδικαλιστές διοικητικοί υπάλληλοι: ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Χρήστος Μέδης και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών Μιχάλης Πρωτολάτης.


Την ίδια ώρα ο Φώτης Μπόμπολας έκλεινε το «TV Έθνος» και απέλυε τους δημοσιογράφους Ελένη Γκίκα (πολιτιστικό – βιβλίο), Ηλία Σαμαρίκα («TV Έθνος») και Σοφία Στυλιανού (πολιτιστικό). Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν 7 απολύσεις στο ατελιέ και τα τμήματα παραγωγής και ότι λόγω του «TV Έθνος» μπορεί να χαθούν έως και 10 θέσεις εργασίας (π.χ. όσοι συνεργάζονταν και με το «Έθνος της Κυριακής» που έχει μπει σε τροχιά απολύσεων).
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μπόμπολας είχε απειλήσει με 50 απολύσεις αν οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ αντιδράσει στην μονομερή απόφασή του να μην πληρώνει στην ώρα του. Ωστόσο, προχώρησε σε απολύσεις, αν και ουδείς αντέδρασε…

«Καλά να πάθουν» θα πουν ορισμένοι που απεχθάνονται το ρόλο που παίζουν τα media στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και γενικά της διαπλοκής. Δεν είναι όμως έτσι. Πίσω από τα λαμπερά ονόματα της τηλεόρασης, πίσω από τα φανταχτερά επώνυμα των «δημοσιογράφων» των εφημερίδων με τους παχυλούς μισθούς και τα μπόνους, υπάρχουν “μυρμήγκια”. Πρόκειται για εργαζόμενους που μπαίνουν κι αυτοί στο κολαστήριο της ανεργίας μαζί με άλλους 250 χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους τους τελευταίους μήνες.
Όμως, πέρα από τις δεκάδες απολύσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχουν παραδείγματα «απομακρύνσεων» που δείχνουν πώς έφτασε εδώ που έφτασε η Ελλάδα. Κολλητοί του αφεντικού και συνδικαλιστές με… πλούσια δράση, διευθυντές με μισθούς το μήνα όσους για κάποιους σε ένα χρόνο, κόρες φίλων, όλοι μαζί, αποχωρούν λαμβάνοντας μια μεγάλη αποζημίωση και στη συνέχεια δουλεύοντας με δελτίο παροχής.
Έτσι, δηλαδή θα μειώσουν το κόστος για να ξαναπάρουν δάνεια , ή μήπως για να απολύσουν καμιά εκατοστή “μυρμήγκια” βρήκαν και μερικά φανταχτερά ονόματα και δήθεν τα διώχνουν, στην ουσία όμως τα χρυσοπληρώνουν;
Παλιά τα κόλπα για εκείνους που ζητούν απολύσεις στο δημόσιο γιατί όπως ισχυρίζονται είναι η μόνη λύση και για εκείνους που φαγώθηκαν τόσον καιρό για συγκυβέρνηση στηρίζοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά μόλις άρχισε να καταρρέει άρχισαν και τις κωλοτούμπες.
Έτσι γίνονται οι μπίζνες στα media.
πηγή: http://www.antinews.gr/2011/10/01/125108/

No comments: