26.7.11

Cinema Time σήμερα-αύριο στην πόλη, στις 21.30

Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Να συλλογίζεσαι το σινεμά, όπως συλλογίζεσαι την πόλη σου.
Τη ζωή σου. Μια αέρινη μυθολογία του καλοκαιριού.

Οπότε, έχουμε και λέμε:

Για σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 21:30 δίπλα σε ένα από τα πιο όμορφα πολιτιστικά μνημεία της πρωτεύουσας, στην οδό Αρεοπαγίτου, οι Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Νούσιας, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Φάγκρας, Παναγιώτης Φαφούτης και Ελισάβετ Χρονοπούλου εκθέτουν τις πρώτες κινηματογραφικές τους εικόνες, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Είσοδος ελεύθερη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προβάλλουν κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες πρώτες δημιουργίες των Ελλήνων σκηνοθετών του νέου ελληνικού ρεύματος, στην οδό Αρεοπαγίτου, ακριβώς στην είσοδο του σημαντικότερου υπαίθριου θεατρικού χώρου της Αρχαίας Αθήνας, του θεάτρου Διονύσου. Όλα αυτά στο πλαίσιο του Athens Every Week.


Για αύριο, Τετάρτη, 27 Ιουλίου, στις 21.30
Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, μια ανάσα απ' το κέντρο διερχομένων, την πλατεία Ομονοίας, το Athens Open Air Film Festival θα παρουσιάσει απόσπασμα από το πρώιμο έργο των μεγαλύτερων σκηνοθετών παγκοσμίως.

Οι σκοτεινές εκδοχές της αμερικάνικης κοινωνίας, δια χειρός του «αναρχικού» Τόντ Σόλοντζ σμίγουν με τις εικόνες διαλογισμού του Αλφόνσο Κουαρόν και τον ερεβώδη κόσμο του εικονοκλαστικού αριστοτέχνη Τιμ Μπάρτον. Μια άγουρη εκδοχή του καλλιτεχνικού μεγαλείου του πατέρα όλων των νέρντ, Τζόρτζ Λούκας, παράταιρα παντρεμένη με το Judgment Park, του μάστερ της εκδίκησης, Παρκ Τσαν Γουκ μπλέκεται με την super 8, μπίτνικ εκδοχή του νεανικού ρεαλισμού, δια χειρός Γκας Βαν Σαντ.

Το καμάρι της ελληνικής φιλμογραφίας Αλεξάντερ Πέιν παρέα με την Αντρέα Άρνολντ, τον Άνταμ Έλιοτ και το Ντον Άλαν Πενεμπέικερ του Cinéma vérité θα συμπληρώσουν την εναλλακτική προβολή, προτείνοντας τελικά μια πολυθεματική κινηματογραφική βραδιά, αφιερωμένη σε 10 από τους πιο επιδραστικούς εν ζωή σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά.

No comments: