16.2.12

Κουκίδες για κλάματα και κούκοι της σιωπής στη Βουλή

Ώστε από την πάστα των επιχειρηματιών –που δεν έχουν μπαρ αλλά είναι της βαριάς βιομηχανίας- ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι «η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο για τις βιομηχανίες». Βεβαίως, αυτό είναι το σενάριο προς αποφυγή, καθώς όνειρο και μάχη των αρμοδίων-αυτών των 199 που ψήφισαν υπέρ των μέτρων του Μνημονίου- είναι να παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση. Και ας έχουν γίνει καταγγελίες, συγκεκριμένα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Πρεβέζης, Βαγγέλη Παπαχρήστο, ότι στο μνημόνιο, τα ποσά δεν αναγράφονταν, καθώς θα συμπληρώνονταν μετά την ψήφιση των μέτρων. Κυκλοφορεί, ως αποδεικτικό στοιχείο, φωτογραφία εγγράφου, όπου «οι συνολικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και το κόστος εξυγίανσης εκτιμάται ότι ανέρχονται σε….δισεκατομμύρια ευρώ». Ιδού η ιδεολογία του κενού, όχι απλώς να μη διαβάζουν το μνημόνιο, αλλά άνευ όρων να εκχωρούν τα εθνικά και εργασιακά δικαιώματα στην Ευρωζώνη του κέρδους. Ήταν κάποτε μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα. Και είχε και πολιτικούς. 199 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν κιχ. Αυτοί ξέρουν. Άρα, και μπορούν να περιμένουν. Όπως τόσα χρόνια άφησαν άλυτο το θέμα του ονόματος, των Σκοπίων, και τώρα που έχουμε κρίση, ποιος να ασχοληθεί με τα ονομαστικά κεφάλαια; Ας επωμιστούν και τα ελληνικά φορολογικά βάρη, οι Σκοπιανοί, όσα οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας έχουν στις πλάτες τους, αν επιθυμούν να λέγονται Μακεδονία. Το όνομα, εκτός από εθνικό είναι και οικονομικό. Για την οικονομία των αγορών δεν πέφτουν οι αυλαίες;

Μαθαίνουμε τα περισσότερα-δυσάρεστα δυστυχώς- από το ίντερνετ. Πέφτει η αυλαία για το ΕΚΕΜΕΛ (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνία και Επιστήμες του ανθρώπου) στο τέλος του μήνα. Η Ελένη Ζέρβα, διευθύντριά του, επέλεξε, για τίτλο της επιστολής της, την παροτρυντική φράση, ότι «η μετάφραση δε σταματά»…κουραστήκαμε να μεταφράζουμε στην Ελλάδα, όμως.

Τι σημαίνουν οι ευκαιρίες ευρωπαϊκού καλέσματος; Για παράδειγμα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με τη Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ελληνοολλανδικό Επιμελητήριο, προκηρύσσει την επιχορήγηση μιας (1) θέσης για πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών στην ασφαλιστική εταιρεία Achmea στην Ολλανδία. Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2012. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μέχρι την 24 Φεβρουαρίου 2012 κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ή τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές των παρακάτω ειδικοτήτων:" Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αναλογιστικής, Στατιστικής. Αρκεί να μην έχουν συμπληρώσει τα 32. Άλλη μια ευκαιρία οικονομικού βέβαια περιεχομένου…

Και την Τσικνοπέμπτη αυτά θα θυμόμαστε; Μια πρόταση για σινεμά; «Ο κύκλος του έρωτα» του Max Ophüls. Ένα ασπρόμαυρο καρουζέλ για τη δύναμη του έρωτα, διαδοχικών ιστοριών του 1950, που γεννά νοσταλγία αλλά και δυσπιστία συγχρόνως για τον έρωτα. Ουτοπία ο έρωτας; Όχι. Αποκλειστικά στο CAPITOL ZEFIROS Ιουλιανού και 3η Σεπτεμβρίου, στο εμπορικό κέντρο The Athenian Capitol , 3ος όροφος . ΏΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 18:00 - 20:00 - 22:00 .
Την Τσικνοπέμπτη 16/02 μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία " Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΈΡΩΤΑ " στα 8 € τα δύο άτομα με ένα εισιτήριο.

Αυτά. Οι κουκίδες για κλάματα, θα φανούν προσεχώς. Και οι κούκοι της σιωπής στη Βουλή, καλύτερα να αφήσουν τα λαϊκά πικρόχολα άσματα δηλώσεων και να κάνουν ημερολογιακό βιογραφικό, αναφοράς των διαφορετικών κινήσεών τους για τους επόμενους μήνες.

No comments: