1.3.12

Η Kassandra του Sergio Blanco επιστρέφει...ως 24/3

Κάτι συμβαίνει ξανά στο Μπαρ «Άνθρωπος», στο Μεταξουργείο. «Cigarettes you want? Cigarettes…». Η Κασσάνδρα μιλά σε αλλοδαπίστικα αγγλικά. Όταν η στιγμή έρθει, κοτσάρει και τη μάσκα του Bugs Bunny...

Σε σκηνοθεσία δική της και της Ευαγγελίας Ανδριτσάνου, η Κασσάνδρα- Δέσποινα Σαραφείδου- με τα «αλλοδαπίστικα» αγγλικά, κυοφορεί μια μπαρόβια φρεσκάδα, χωρίς να χάνει τη λεπτή γραμμή ισορροπίας, ανάμεσα σε χιούμορ και ειρωνεία, σε μύθο και ιστορία.

Η Κασσάνδρα, που παραπονιέται ότι ούτε ο Ευριπίδης ούτε ο Σοφοκλής, της αφιέρωσαν από ένα έργο, είναι ένας «παραπονετικός λόγος» του Σέρχιο Μπλάνκο, στην απόπειρα να εγκαταστήσει νέους θεούς και δαίμονες, στις ζωές μας, δίνοντας υπόσταση σε νέους πυρήνες γραμμάτων. Εκεί που όλα και όλοι αφορούν στο θέατρο, πόσο μάλλον οι μετανάστες, οι άστεγοι, οι άνθρωποι με τα χαρτόκουτα. Αρκεί, να μη θαμπωθούμε από το λογικό φως, των δικών μας προκαταλήψεων, με κίνδυνο να μη μπούμε στο δικό τους φυσικό φως. Ο Σέρχιο με την Κασσάνδρα, δείχνει πώς η αλήθεια θα έμοιαζε με μέλι του ουρανού.

Συντελεστές:
Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαραφείδου- Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Επιμέλεια Κοστουμιών: Λουκία Μινέτου
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσόνογλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γερακίτης
Μέχρι 24 Μαρτίου 2012
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Μπαρ Άνθρωπος
Μεγ. Αλεξάνδρου και Γιατράκου 19

*Δίνεις 10€, γελάς 60'.

No comments: