18.12.09

Για Vodka goers, όσους δρουν για να συγχρονίζονται

Βρε Μανώλη Τραμπαρίφα
βάλε τη διπλή ταρίφα


Τα μάθατε; Από σήμερα ισχύει το δώρο των Χριστουγέννων στα ταξί της χώρας. Εδώ, πρώτα έρχεται το δώρο και, εναγωνίως, περιμένουμε και το ‘‘πνεύμα’’. Αλλά το πνεύμα δεν μπορεί να φτάσει σε όλη την Ελλάδα επειδή, προς το παρόν πάντα αλλά και αορίστου συγχρόνως, η χώρα είναι κομμένη στα δυο: εξαιτίας κατολισθήσεων, η οδική δίοδος των Τεμπών παραμένει κλειστή. Η χώρα όλων, οπότε, είναι μια προσομοίωση της ενδοχώρας καθενός προσωπικά, εν όψει των εορτών: βλέπουμε πάλι υπερβολικά φωτάκια, στους δρόμους, ιδίως τώρα με την κρίση και τα «δελτία κρίσης». Σαν τα καφέ της χώρας να επιχειρούν συνωμοτικά ένα λαμπερό κήρυγμα. Σαν να πρέπει να πειστούμε ότι τίποτε δεν μας τρομάζει. Η αισθητική με τη διακόσμηση δεν υπάρχει λόγος να συνδέονται, και γι’ αυτό οι φιλήσυχοι επιχειρηματίες δεν ζητούν τη βοήθεια των διακοσμητών, των ειδικών που ξέρουν. Επειδή, πλέον το γενικό έφτασε να είναι η μόνη λύση: αυτό που κολλάει παντού και φωνάζει. Λάμπουμε και απαστράπτουμε.

Και όμως: Υπάρχουν πάντα και αυτοί που δεν «φωνάζουν» στους δρόμους της πόλης, όπως οι ντελάληδες, αλλά χρειάζονται τη συμμετοχή και το συγχρονισμό μας.
Δεν έχετε έστω ένα ρούχο ή σεντόνι που σας έχει βγάλει την πίστη στο σίδερο;
Ήρθε η ώρα να «αλλαξοπιστήσετε», δηλαδή, για να είμαστε ξεκάθαροι:
Εάν έχετε κάτι που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να το δώσετε στους παρακάτω:

Το «Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων» έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα.
Αν σας περισσεύουν, το ίδρυμα δέχεται καθημερινά προσφορές 8-3 μμ., Πειραιώς 35.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-5239465 και 210-5246516, e-mail: kyada@otenet.gr . Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.kyada.gr

Η ΜΚΟ Praksis χρειάζεται φάρμακα για να καλύψει τις ανάγκες των πολυϊατρείων της, που περιθάλπουν δωρεάν μετανάστες και αστέγους. Δέχονται ακόμη και ανοιγμένα, χρησιμοποιημένα κουτιά φαρμάκων.
Επικοινωνήστε στα τηλ.: 210-5205200
http://www.praksis.gr , info@praksis.gr

Η ομάδα ΡΕΤΟ αποτελείται από πρώην χρήστες ουσιών. Παίρνουν οτιδήποτε θέλετε να πετάξετε, είτε λειτουργεί είτε όχι. Αναλαμβάνουν κάθε είδους επισκευές και κατασκευές. Λειτουργούν δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα έπιπλα και αντικείμενα. Παραλαμβάνουν από το σπίτι σας μεγάλα και μικρά αντικείμενα, έπιπλα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια, οτιδήποτε. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6655096.

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας χρειάζεται βιβλία για να ενισχύσει τη βιβλιοθήκη του. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.xatzikiriakio.gr

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να συνεννοηθείτε και να στείλετε χρήματα ή αντικείμενα στις οργανώσεις:
«Τα παιδιά του δρόμου»
(Αρίστων 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165, Μεταξουργείο, Κολωνός.
Τηλ.: 210-5239402 και 210-5221149 11 π.μ. - 6 μμ. καθημερινά),
«Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών» (τηλ.: 210-8103496)
«Θεόφιλος» (τηλ.: 210-8819397) για την ενίσχυση πολύτεκνων οικογενειών απ' όλη την Ελλάδα.
ΟΙ μετανάστες της Νέας Μάκρης (foreigners of Nea Makri) οργανώνουν παζάρι κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στο καφέ «Tiki». Για πληροφορίες καλέστε την Ingrid στο 6973350024, e-mail foreigners inneamakri@yahoo.gr

ΤΟ Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης (πλατεία Ελευθερίας 1, τηλ. 210-3314334, 3378412, 3816886, fax: 210-3314334) για να ενισχύσει τα έσοδά του έφερε και στην Ελλάδα την εναλλακτική μόδα των δημοφιλών στην Ευρώπη καταστημάτων «Charity Shop», που στα ελληνικά μπορούμε να τα ονομάσουμε «φιλανθρωπικά καταστήματα» ή «καταστήματα αλληλεγγύης». Εκεί πουλιούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και σε άριστη κατάσταση από δεύτερο χέρι, είδη δώρων, βιβλία, δίσκοι, CD και μικροέπιπλα που πολλοί πολίτες προσφέρουν δωρεάν. Είναι ένα όμορφο, χαρούμενο παζάρι, όπου μπορείς να προσφέρεις ό,τι δεν χρειάζεσαι για να το αγοράσει κάποιος άλλος φτηνά. Στο δεύτερο χέρι λειτουργεί και γωνιά με αντίκες, ενώ μπορείς να ψωνίσεις και αχρησιμοποίητα αντικείμενα που προσφέρουν ζωγράφοι, συγγραφείς, επιχειρήσεις στην ειδική γωνιά «Πρώτο χέρι» (Φειδίου 14-16, τηλ./fax: 210-3816886).

ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ παζάρι λειτουργεί μεταξύ άλλων ο συνεταιρισμός και το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο «Ο Σπόρος» (Σπύρου Τρικούπη 21 στα Εξάρχεια, τηλ. 210-3801375. http://www.sporos.org .
Ο Σποροχώρος λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Σάββατο 11.30 με 3 μ.μ., και απογεύματα Δευτέρα έως Παασκευή 5.30-8.30. Πουλιούνται κυρίως ρούχα σε καλή κατάσταση, αλλά και βιβλία, παπούτσια, βίντεο, μικρά παιχνίδια.

«Δεν είμαστε ξέμπαρκοι, έμπα μέσα, κι εσύ που έχεις μπέσα»…
Ισχύει ότι αντιμετωπίζουμε, δηλαδή αποκομίζουμε, τα γεγονότα που μας προσκομίζει η κοινωνική ομάδα, στην οποία υπάρχουμε. Μένει, όμως, να συγχρονιστούμε γι’ αυτό τον κοινό σκοπό, ακόμη και ως υπέρ-άγνωστοι.
* (φωτογραφία ) vodka cocktails από το μπαρ του Swissotel στη Μόσχα - πιο τέρμα δεν πάει
(ελπίζοντας για μια ζωή που πιο τέρμα δεν πάει)
http://www.swissotel.com/EN/Destinations/Russia/Swissotel+Krasnye+Holmy/HOTEL+HOME/Gallery/Dining/City+Space+Bar+Lounge.htm

No comments: