18.4.11

Ανοικτό κάλεσμα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Κύπρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 2011
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (CYIFF) διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά στη Λευκωσία. Το φεστιβάλ, υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας, για έκτη χρονιά φέτος, καλεί τους καλλιτέχνες να λάβουν μέρος στη διοργάνωση με μια καλλιτεχνική πρόταση, που θα τηρεί τις προδιαγραφές ως εξής: A) Πρόσκληση για συμμετοχή με Θεατρικές Πράξεις κατά τη διάρκεια των Τελετών Έναρξης (30/9) και Λήξης (16/10) του έκτου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου σε όλες τις Σχολές Θεάτρου/Παραστατικών Τεχνών και επαγγελματιών ηθοποιών στην Κύπρο. Κάθε πράξη θα πρέπει να διαρκεί μέχρι 3 λεπτά και το θέμα θα πρέπει να αφορά τον κινηματογράφο, τη Λευκωσία ή την Κύπρο. Η πρόταση μπορεί να συνδυαστεί με πολυμεσικές ή βιντεοσκοπημένες προβολές. Άλλες θεατρικές προτάσεις θα είναι επίσης δεκτές προς εξέταση.

B) Πρόσκληση για συμμετοχή με Μουσικές Πράξεις κατά τη διάρκεια των Τελετών Έναρξης (30/9) και Λήξης (16/10) του έκτου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου σε όλες τις σχολές Μουσικής, επαγγελματίες μουσικούς και μουσικά συγκροτήματα στην Κύπρο. Κάθε μουσική παράσταση θα πρέπει να διαρκεί 3-5 λεπτά και το θέμα θα πρέπει να αφορά τον κινηματογράφο, τη Λευκωσία ή την Κύπρο. Η πρόταση μπορεί να συνδυαστεί με πολυμεσικές ή βιντεοσκοπημένες προβολές. Άλλες μουσικές προτάσεις θα είναι επίσης δεκτές προς εξέταση.

C) Πρόσκληση για συμμετοχή με Χορευτικές Πράξεις κατά τη διάρκεια των Τελετών Έναρξης (30/9) και Λήξης (16/10) του έκτου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου σε όλες τις σχολές Χορού και επαγγελματίες χορευτές στην Κύπρο. Η χορευτική παράσταση θα πρέπει να διαρκεί 3-4 λεπτά και το θέμα θα πρέπει να αφορά τον κινηματογράφο, τη Λευκωσία ή την Κύπρο. Η πρόταση μπορεί να συνδυαστεί με πολυμεσικές ή βιντεοσκοπημένες προβολές. Άλλες χορευτικές προτάσεις θα είναι επίσης δεκτές προς εξέταση.

Καταλληλότητα: Η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοικτή για όλους τους καλλιτέχνες και σπουδαστές. Δεν υπάρχει όριο όσον αφορά τον αριθμό των προτάσεων που θα καταθέτονται, ούτε και ποσό εγγραφής για τις συμμετοχές. Συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται από άτομα, συλλογικές ομάδες καλλιτεχνών και σχολές μουσικών, χορού και παραστατικών τεχνών.

Ημερομηνία λήξης υποβολών των συμμετοχών: 30 Ιουνίου 2011. Βραβείο: Εάν επιλεχθεί η πρόταση για παρουσίαση στις τελετές έναρξης και λήξης του φεστιβάλ, θα γίνει μια παρουσίαση του καλλιτέχνη ή της καλλιτεχνικής ομάδας/σχολής στο ετήσιο περιοδικό του φεστιβάλ «CINE@ART », με συνέντευξη σε σελίδα μεγέθους Α4. Το όνομα/λογότυπο θα αναφερθεί και θα εμφανισθεί αντίστοιχα σε αφίσες, προσκλήσεις, στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την καλλιτεχνική δουλειά στην Κύπρο και το εξωτερικό. Οι νικητές θα λάβουν δύο (2) άδειες εισόδου για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου. Όλες οι υποβολές θα λάβουν τέσσερις (4) δωρεάν άδειες εισόδου για αντίστοιχο αριθμό προβολών του φεστιβάλ και τέσσερις (4) προσκλήσεις για την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Κινηματοθέατρο «Παλλάς» στη Λευκωσία, στις 16 Οκτωβρίου 2011.

Κανονισμοί: οι υποβολές για τον διαγωνισμό πρέπει να αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή με email, μαζί με οπτικοακουστικό δείγμα (mp3, youtube κλπ), βιογραφικό και φωτογραφίες καλλιτεχνών (PDF, JPEG, κλπ). Για να συζητήσετε κάποιες από τις ιδέες σας, πριν από την υποβολή τους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Πέτρα Τερζή, CYIFF CEO στο τηλέφωνο (+357) 99 798112 Οι συμμετοχές υποβάλλονται στο: ciff@cyiff.com Www.cyprusfilmfestival.org

No comments: