12.5.09

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ: Μαζί με το ''Μεταίχμιο''

Συγγραφείς και αναγνώστες

διαβάζουν ελληνική πεζογραφία

στα Πλατανίδια Πηλίου


Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας;

Σε ποιο διήγημα έχετε ιδιαίτερη προτίμηση;

Υπάρχει κάποιο μυθιστόρημα, σύγχρονο ή παλαιότερο,

που σας έχει σημαδέψει;

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009, φίλοι και γνωστοί βρισκόμαστε μετά τις 9 το βράδυ στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια Πηλίου (12 χλμ. από τον Βόλο, 300 μέτρα από τη θάλασσα). Θα έχουμε μαζί μας, για να διαβάσουμε κάτω από τ’ αστέρια, τις σελίδες που αγαπήσαμε (ένα σύντομο διήγημα ή ένα μικρό απόσπασμα από κάποιο μυθιστόρημα, διάρκειας 3-4 λεπτών περίπου). Τον γενικό συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Δακτυλάς.


Διοργανωτές της συνάντησης είναι οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ.

Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ και το θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι TRT.


Αν θέλετε να πάρετε μέρος στη γιορτή, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή (όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, γιατί μάλλον δεν θα χωρέσουν όλοι…) είτε στέλνοντας e-mail (metaixmio@metaixmio.gr ) είτε τηλεφωνώντας στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (211 3003580, εσωτ. 580) ή στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (24210 33250).


Αν θέλετε και να διαβάσετε κάτι, σημειώστε το στο e-mail ή δηλώστε τηλεφωνικώς τα στοιχεία του κειμένου που επιλέξατε (τίτλος βιβλίου ή/και διηγήματος και συγγραφέας), ώστε να οργανωθεί καλύτερα η βραδιά.



Η ιδέα γι’ αυτή τη γιορτή ανάγνωσης είναι του Κώστα Ακρίβου, που τη συζήτησε με τη Λένα Διβάνη, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, τον Πέτρο Τατσόπουλο, τον Ηλία Κεφάλα, τον Θοδωρή Γκόνη, τον Αλέξη Σταμάτη, τη Μαρλένα Πολιτοπούλου, τον Θωμά Ψύρρα, τον Μάνο Κοντολέων, τον Μιχάλη Μοδινό και τον Γιάννη Αντάμη. Φυσικά, όλοι θα βρίσκονται εκεί και θα συμμετέχουν.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ιπποκράτους 118, 114 72 Αθήνα

τηλ. 211- 3003500,fax: 211-3003 562

http://www.metaixmio.gr/

metaixmio@metaixmio.gr


No comments: