23.11.09

Ζητούνται 6: ''Chic and Ethic'' της Fair Trade Hellas!

Η Fair Trade Hellas αναζητάει 6 σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ για να λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης “Chic and Ethic”, που χρηματοδοτείται από το ΙΚΥ. Σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής και εργασίας των εργαζόμενων στη βιομηχανία της μόδας και να μειώσει της καταστροφικές συνέπειές της στο περιβάλλον.

Οι 6 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αντικείμενα ρουχισμού με δίκαιο και ηθικό τρόπο και να:

• Λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές του 2010, κατά τη διάρκεια του οποίου οι διοργανωτές θα εξηγήσουν τους στόχους του προγράμματος και θα αναφερθούν στους κινδύνους που κρύβει η βιομηχανία ρούχων σήμερα.
• Συμμετέχουν σε ένα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στις χώρες εταίρους του προγράμματος (Ρουμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Αγγλία, Πολωνία, Τουρκία), όπου για τρεις ημέρες οι σχεδιαστές θα συνεργαστούν για να ορίσουν τις ικανότητες και τα εργαλεία για τη δημιουργία ρούχων με δίκαιο και ηθικό τρόπο και θα αρχίσουν να σχεδιάζουν τις δημιουργίες τους.
• Δημιουργήσουν ρούχα και αξεσουάρ με υλικά που θα τους παρέχουν οι διοργανωτές με τη συνεργασία των υπόλοιπων συμμετεχόντων.
• Να προβληθούν από την ιστοσελίδα του προγράμματος ( www.chic-and-ethic.eu ) και στα προωθητικά φυλλάδια του προγράμματος σαν ηθικοί σχεδιαστές και να παρουσιαστούν οι δημιουργίες τους στην επίδειξη μόδας που θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι τον Ιούνιο του 2011.

Οι σχεδιαστές θα πρέπει:
- Να είναι πάνω από 18 χρόνων
- Να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το σχεδιασμό ρούχων, είτε με τυπικό τρόπο (έχουν σπουδάσει σχέδιο, εργάζονται ως σχεδιαστές), είτε με άτυπο (διατηρούν blogs κα.)
- Να ενδιαφέρονται για το θέμα της βιωσιμότητας και της ηθικής παραγωγής και κατανάλωσης, ειδικά στον τομέα της μόδας.
- Να είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν την εμπειρία τους.
- Να μπορούν να δημιουργήσουν – με την υποστήριξη των εταίρων – τουλάχιστον 2 αντικείμενα ρουχισμού με ηθικό τρόπο.

Αν σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της FAIR TRADE HELLAS
για να σας στείλουν την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσετε και να στείλετε
έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου
στο volunteers@fairtrade.gr
Καλή επιτυχία!!!

FAIR TRADE HELLAS
Νίκης 30 [Nikis 30]
105 57 Αθήνα [Athens-Greece]
Tel/Fax: +30 210 3614070
info@fairtrade.gr
http://www.fairtrade.gr/

No comments: