9.12.10

«Η Επιστήμη… τα Χριστούγεννα» στο Ι. Ευγενίδου

Νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων,
στη ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Πώς συνδέεται η επιστήμη με τα Χριστούγεννα; Αυτές τις γιορτές η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει σχεδιάσει πειράματα και δραστηριότητες με χρώμα και πνεύμα Χριστουγέννων!
Από 26 έως 30 Δεκεμβρίου αλλά και από 2 έως 9 Ιανουαρίου η Έκθεση περιλαμβάνει: επιστημονικά πειράματα, ατμοσφαιρικές αφηγήσεις, χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Όλα για όλους, μικρούς και μεγάλους, και στο κλίμα της εορτής πάντα.

«Επιστήμη… τα Χριστούγεννα» λοιπόν σημαίνει:

Πειράματα - Ώρα 13.30
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και σε ενήλικες)
Είναι μια επίδειξη πειραμάτων γεμάτη χιόνι, πάγο και μουσική! Μεταξύ άλλων βλέπετε:

Παγωμένο τοπίο…
Θερμός πάγος χρησιμοποιείται και σχηματίζει μπροστά στα μάτια σας ενδιαφέροντα γλυπτά!
Χιόνια στο καμπαναριό!
Γίνεται τεχνητό χιόνι από υλικό που υπάρχει σε μωρουδίστικες πάνες; Θα δείξει...στο πείραμα. Υπάρχει ξηρός πάγος; Και τι είναι το υλικό που αφήνει πυκνή ομίχλη στο πέρασμά του και «στριγκλίζει» στη θέα των μετάλλων;
Το ζυμάρι που χορεύει… : φανταστείτε υγρά να χορεύουν. Εντυπωσιακές ιδιότητες των μη-νευτώνειων υγρών αποκαλύπτονται για να εντυπωσιάσουν.
Τα κάλαντα με μία χορδή: μαθαίνετε πώς λειτουργεί το μονόχορδο του Πυθαγόρα και πώς ηχούν οι γιορτινές μελωδίες με μια μόνο χορδή καθώς και από άλλα μουσικά όργανα.

Παραμύθια… που συνέβησαν στ’ αλήθεια!
Ώρες 16:30 έως 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 7 ετών και ενήλικες)
Μέσα από μια ατμοσφαιρική αφήγηση μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τη ζωή και τις περιπέτειες των τριών σπουδαιότερων αστρονόμων όλων των εποχών. Ξεκινώντας από τον 16ο αιώνα και φτάνοντας στις αρχές του 17ου, τα παιδιά γίνονται ιχνηλάτες στα περίεργα και μυστήρια μονοπάτια που οδήγησαν τους τρεις μεγάλους αστρονόμους, -Κοπέρνικο, Μπράχε και Κέπλερ- να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τους ουρανούς και τ’ αστέρια! Η εποχή αυτή, όπου ένας παλιός κόσμος πέθανε και ένας νέος γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες των αστεριών, είναι αν μη τι άλλο συναρπαστική.

Το τέλος της αφήγησης όμως θα είναι η αρχή για σχετικές κατασκευές και ζωγραφική. Ο λόγος στα παιδιά!

*Στις δραστηριότητες δεν γίνεται κράτηση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.ΦΑΛΗΡΟ
Τηλ: 210 9469600
Fax:210 9417372

No comments: